Alweer de 3e cruise!
Blijf op de hoogte en volg Saskia
18 Oktober 2012 | Frans Polynesië, Bora Bora
Even een update van mij omdat het een lange tijd geleden is!
Ik ben nu aan mijn 3e cruise begonnen.
Zoals jullie al weten was mijn eerste cruise Alaska, mijn tweede was super.. Ik ben in alle kleine eilandjes rondom Hawai geweest.. Honolulu, Papeete, Nawiliwili en mijn favoriet Bora bora! Dit was een 28 daagse cruise.. het was een lange dus we zijn blij dat we nu weer andere passagiers krijgen!
Ik heb heel veel mooie plekken gezien en leuke dingen gedaan.. In Bora bora hebben we een boottocht gedaan waar we gesnorkelt hebben.. dat was echt ge-wel-dig en daarna lekker op het witte strand gelegen met heerlijke cocosnoten en natuurlijk verbrand!
Ook ben ik in Auckland geweest en daarna gingen we naar Akaroa(New-Zealand) toen we daarheen vaarden sloeg het weer in een keer om, het werd heel erg winderig en het schip ging heen en weer!!
Misschien zul je denken dat zo'n groot schip niet beweegt(dat is wat ik dacht voor ik hier heen kwam, hoe kan zo'n groot schip nou heen en weer gaan) maar geloof me, het kan. Soms voelt het net of je in een klein bootje op zee zit zo erg ga je heen en weer. Soms moet je zelfs omhoog lopen (of je tegen een berg loopt) omdat het schip zo scheef staat.. Toen we in Akaroa waren konden de passagiers er rond 9 uur s'morgens af. Het was Tender.. dat betekend dat we niet met het schip aan land kunnen omdat er geen haven is of geen plek voor het schip, dus dat betekend dat we met kleine bootjes van het schip naar het land worden gebracht. De kapitein heeft toen gezegt kom rond de middag terug omdat het weer slechter en slechter werd.. sneeuw, hagel, windstoten.. Heel veel mensen waren zeeziek en het was echt heel erg slecht op het schip.
Om 2 uur werd besloten dat het niet meer mogelijk was om met de kleine bootjes te varen omdat het weer zo slecht was en het heel gevaarlijk was.. 1 aan het zinken was (er kwam water in, alle mensen natuurlijk in paniek dus die moesten gered worden met een ander bootje)
Er waren toen nog 900 passagiers en 50 crewmembers in Akaroa dus niet op het schip!
Deze mensen werden allemaal onder gebracht in een gymzaal en in motels daar..(het is een heel klein dorpje) in de avond werd toen besloten dat we daar bleven tot de volgende dag omdat het te gevaarlijk was te gaan varen!
Anders moesten al deze mensen naar de volgende plek worden gebracht per bus of vliegtuig.. Het was dus een heel drama. Gelukkig was ik op het schip!
Vandaag begint de 3e cruise alweer een 32 daagse cruise dus weer een lange.. Een rondtour door Australie en New-Zealand!
Vandaag en gister zijn we weer 1 uur teruggegaan.. en over 2 dagen gaan we weer een uur terug en over een aantal dagen 2x een half uur haha heel erg raar dus!
Jammer genoeg moeten we ook deze uren allemaal weer vooruit dat zal wat minder zijn!
Ik ben nu in Sydney, ik heb de ochtend vrij dus ik ga de stad is even verkennen!
Tot gauw!
Dikke kus
18 Oktober 2012 - 06:08
Rachel:
Hoi meis,
Klinkt echt super allemaal.Voordeel van zo een lange cruise dat je sneller je maanden kan afstrepen ;)
En zo een storm hoort er natuurlijk wel bij he voor je ervaring en in je verslag hihihh
Have fun girl!
Xx rachel -
18 Oktober 2012 - 06:56
Rianne De Bruin:
Meid!!
Wow wat een avontuur! Zal echt super gek zijn dat je pas in de sneeuw en in een storm zat en nu in Sydney zit waar het zonnetje schijnt!
Heel veel plezier in Aussie en NZ!! Super jammer dat ik pas over twee en een halve week in Sydney ben, anders hadden we even kunnen meeten!
Ben benieuwd naar je volgende verhalen!!
Liefs Rianne -
18 Oktober 2012 - 09:25
Mar:
Sneeuw?????????????? ohmy! Haha. Yes vandaag de 18e, nu spreek ik je eindelijk echt snel!!
xxxxx -
18 Oktober 2012 - 20:32
Leny:
Hoi Sas,
Wat een leuk verhaal om te lezen...je maakt echt van alles mee zeg!!!!
Ook op Facebook zie ik elke keer je foto's verschijnen, echt mooi. Geniet maar lekker van de
momenten dat het kan, echt uniek hoor Sas !!
Liefs xx Leny